از آنجاییکه جریان متناوب AC در کابردهای روزمره متداول تر است بنابراین ما با شرایط جریان خطا در AC تجهیزات حفاظتی AC و نیازهای حفاظتی یک سیتم AC بیشتز از یک مدار DC آشنا هستیم.
برخلاف مفهوم ساده جریان مستقیم DC اما انتخاب یک فیوز مناسب جهت رفع نیازهای حفاظتی DC چندان ساده نیست . برای انتخاب یک فیوز DC صحیح قابلیتهای DC فیوز ، پارامترهای جریان خطا و جریان اتصال کوتاه که توقع داریم تا فیوز در آن مدار را قطع کند را باید بررسی کنیم.
ثابت زمانی
در یک مدار جریان مستقیم DC نرخ افزایش جریان توسط اندوکتانس کاهش می یابد . زمانی که صرف رسیدن جریان به حدود ۶۰ درصد مقدار کل آن می شود مقدار ثابتی است که آن را به نام ب ثابت زمانی و یا L/R می شناسیم.
نرخ افزایش جریان مقدار انرژی ورودی را که باعث ذوب شدن المان فیوز می شود را افزایش می دهد . این افزایش تاثیر مستقیم بر خصووصیت ذوب المان در منحنی زمان/جریان فیوز و بیشینه جریان مجاز عبوری می شود.
برای زمانهای کارکرد بیش از یک میلی ثانیه اثر حرارتی ایجاد شده توسط هر دونوع جریان مستقیم و متناوب یکی است .
بسیاری از مدارهای DC ثابت زمانی بین ۱۰ تا ۲۰ میلی ثانیه دارند بنابراین مشخصات IEC نیازمند به تست بین این مقادیر هستند. ثابت زمانی بیش از ۲۰ میلی ثانیه بیشتر مربوز به خطوط ریلی طولانی با اندوکتانس بالا هستند.
برای ملاحظات اتصال کوتاه، مقدار ثابت زمانی مدار تحت شرایط خطا باید مورد استفاده واقع شود. که البته این مقدار با شرایط نرمال کارکرد متفاوت می باشد.
در برخی کاربردهای جریان مستقیم مانند رکتیفایرها با ولتاژ یکسویه Unidirectional Voltageمهار آرک داخل فیوز تحت شرایط جریان خطا با کمک ولتاژ کاهنده صورت میگیرد.
باتری ها
محبوبیت روز افزون انرژی های تجدید پذیر در جاییکه باتری معمول و ملزوم ترین نوع آن است موجب گسترش و افزایش استفاده از آنها شده است.
محافظت از باطری و یا باطریها با توجه به خصوصیت آنها تحت شرایط جران خطا fault Condition تقریبا کاری دشوار است و این موضوع وقتی پیچیده تر می شود که هزاران تولید کننده باطری با خصوصیات مختلف آنها را تولید می کنند.
فیوزهای قطع سریع با توجه به خصوصیت فوقالعاده محدود کردن جریان می توانند گزینه مناسبی برای حفاظت از باطری ها در شرایط اتصال کوتاه باشند.
اگرچه یک فیوز قطع سریع برای عملکرد مطمئن ناگزیر از عبور جریان خطا در مقادیر کافی برای ذوب کردن المان فیوز می باشد بنابراین نرخ افزایش (ثابت زمانی)جریان خطا باید به اندازهای سریع باشد که فیوز بتواند مدار DC را قطع نماید.